Birdguide edukacija Učka 2019

Trening za obuku birdwatching vodiča

Park prirode Učka. Krška planina na čijem se velikom rasponu nadmorskih visina mozaično izmjenjuju brojna submediteranska i kontinentalna staništa. Šume i travnjaci Učke dom su 100-ak vrsta ptica. Prolazeći Učkinim stazama na svakom koraku susrećemo drugačije zajednice ptica. Premda idealna za birdwatching ture, Učka ostaje neotkriven dragulj za ljubitelje ptica. To se može promijeniti!

Ljubitelj ste prirode i često boravite u njoj? Volite promatrati ptice i željeli biste naučiti više o njima? Usto biste htjeli i drugima pokazati ptičji svijet koji ne mogu izbjeći kada se nalaze u prirodi?

U sklopu projekta Učka 360 ° zajedno s JUPP Učka Udruga Biom organizira edukaciju za birdwatching vodiče. Ovaj outdoor tip edukacije jedna od aktivnosti za postizanje razvoja inovativnih programa temeljenih na prirodnoj i kulturnoj baštini. Polaznicima nudimo stručno vodstvo iskusnih ornitologa kroz terenski program i predavanja. Trening je otvoren za sve, posebno one koji se bave outdoor aktivnostima i edukacijama i kome bi ovakav program obogatio znanje koje dijele s drugima.

  • U 2019. edukacije će se odvijati u 4 termina po 2 uzastopna dana u 2 ciklusa (proljetni i jesenski). Proljetni tereni odvijat će se u travnju i svibnju, a jesenski u rujnu i listopadu. Datumi proljetnih termina su slijedeći:

                         18. i 19. travanj

                         8. i 9. svibanj

  • Jesenske termine dogovorit ćemo naknadno zajedno s polaznicima. U jesenskom terminu možete očekivati barem jedan dan predavanja te barem jedan dan u prstenovačkom kampu.

Polaznici će imati priliku naučiti raspoznavati vrste ptica vizualno i auditivno. Kroz terenski rad obuhvatit ćemo različita staništa na kojima možemo očekivati ptice kamenjara i šikara, šumske ptice, ptice otvorenih staništa te grabljivice. Također ćemo obuhvatiti vrste koje susrećemo na migraciji, a koje ćemo većinom promatrati oko lokve Rovozna u sklopu prstenovačkog kampa.

Program edukacije u potpunosti je besplatan, no od polaznika se očekuje samostalno pokrivanje troškova hrane i puta na izletima. Za one kojima je potreban smještaj bit će osiguran u Volonterskom centru u Lovranskoj dragi.

  • Prijave traju do 10.4., a prijaviti se možete putem prijavnice. Broj polaznika je ograničen (10) pa zainteresiranima preporučamo da ne odgađaju prijavu. Nakon završetka prijava odabrat ćemo kandidate na temelju ispunjenih obrazaca.

Za sva pitanja i dodatne informacije možete se obratiti na sljedeće e-mail adrese:

petra.culig@biom.hr

info@biom.hr

Više o projektu možete saznati na poveznici: http://www.pp-ucka.hr/ucka-360/

Vezane vijesti

Leave a Reply