BirdID – Objavljena aplikacija za Android i iPhone

posted in: Događanja, Vijesti | 0

Mnogi su se već susreli sa stranicom BirdID koja vam omogućuje da usavršite svoje vještine prepoznavanja ptica, bilo po zvuku ili vizualno. Sada je norveško sveučilište Nord, autori web stranice, otišli korak dalje i objavili aplikaciju za Android i iPhone s kojom možete uvježbati svoje oko i uho s ciljem prepoznavanja ptica. Aplikacija ima dva dijela – jedan u kojem možete vježbati svoje vještine prepoznavanja ptica te drugi u kojem imate pregled svih europskih vrsta ptica s uputama za prepoznavanje i glasanjima ptica. Taj dio aplikacije je dostupan samo na engleskom jeziku dok je ostatak aplikacije dostupan na velikom broju europskih jezika, uključujući hrvatski jezika. Nažalost, nemate mogućnost odabira jezika već će vaš telefon odabrati jezik temeljem postavki vašeg telefona.

Hrvatski jezik je pripremila udruga BIOM u sklopu projekta “Ptice oko nas” kojeg sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Također, prema programu edukacije BirdID, udruga BIOM je provodila trening građana za promatranje čestih vrsta ptica koji je završio za 2016. godinu te se planira i naredne, 2017. godine.

Izvor: Nord University – Birdid – APP RELEASED!

BirdID aplikacija

Vezane vijesti

Leave a Reply