EuroBirdwatch 2017 u Hrvatskoj – poziv

posted in: Događanja, Vijesti | 0

Akcija “Europski dani promatranja ptica” tradicionalno se odvija širom Europe svaki prvi vikend u listopadu. Ove godine aktivnosti će se organizirati 30. rujna i 1. listopada.

Cilj akcije je promovirati promatranje i proučavanje ptica, poticati ljubav prema prirodi i educirati javnost i donositelje odluka o potrebi zaštite ptica i njihovih staništa.

Središnja ovogodišnja tema je “Ptice selice i njihov životni prostor”. Za opstanak ptica selica ključno je očuvati i gnijezdilišta na sjeveru i važne prolazne točke i južna zimovališta, što bez međunarodne suradnje nije moguće. Ovo je dobar način da se proširi poruka o ptičjim seobama i značaju zaštite ptičjih staništa, gnijezdilišta, odmorišta i puteva.

Ako ste zainteresirani, pozivamo vas da se odazovete i organizirate lokalno događanje promatranja ptica za građane u kojem god obliku možete i/ili želite. Ideja je da privučemo što više ljudi zainteresiranih za ptice i prirodu općenito. Događanje može biti organizirano na bilo kojoj razini, ovisno o Vašim mogućnostima.

Za pomoć oko organizacije i logistike, slobodno se javite koordinatorima:

Petra Čulig – koordinator za Hrvatsku, BIOM

petra.culig@biom.hr

098 / 960-07-11

Željko Vasilik – Hrvatsko društvo za zaštitu ptica i prirode

zvasilik@gmail.com

099 / 420-24-20

091 / 921-52-20

Više o akciji, te ukupne rezultate, možete naći na web-stranici: www.eurobirdwatch.eu.

Vezane vijesti

Leave a Reply