Dobrodošli Gost | Registrirajte se | Ulaz

Utorak, Rujan 07, 2010
Izbornik
 Naslovna

[PREGLED SADRŽAJA]
 Ptice Hrvatske
 Vijesti
 Teme
 Knjige
 Tekstovi
 Karte
 Zapažanja
 Arhiv promatranja
 Pojmovnik
 Downloads
 Važne adrese
 S drugih stranica
 Kolumne
 Top lista

[SERVISI]
 Newsletter
 Prognoza

[KOMUNIKACIJA]
 Forum
 Članovi
 Događanja
 Linkovi
 Preporuči nas

[GALERIJE]
 Galerija članova
 Foto reportaže
 Projekti i akcije
 Galerija wallpapera
 Fauna Hrvatske

[OSTALO]
 Pretraživanje
 Avant Go
 Statistike
 Česta pitanja
 Web kamere
 RSS

Dobrodošli
Pridružite nam se!

Kao član portala u mogućnosti ste unositi sadržaje te na taj način sudjelovati u stvaranju prve web stranice o pticama na hr. webu

Registriracija
 Prijava:
Korisničko ime:

Lozinka:

Zapamti me

Admin
Offline admin 
Članovi:
Zadnji: Danas novih:0
Zadnji: Jučer novih:0
Zadnji: Ukupno:875
Zadnji: Zadnji:
PetarO
Članovi: Online
Članovi: Članovi:0
Gosti: Gosti:32
Ukupno: Ukupno:32
 Članova online
Nema članova online

Započnite novu temu   Odgovorite na temu
Prethodna tema Printable version Privatne poruke Sljedeća tema
Autor/ica Poruka
DarkecOffline
Naslov:   PostPostano: Četvrtak, 29 Ožujak 2007

Status: Offline
Smile Može, za dan-dva Nije nešta posebno, čista improvizacija, mogli bi se i dobro nasmijati. Dovoljno je da funkcionira.

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku  
Citirajte i odgovorite [Vrh]
DarkecOffline
Naslov:   PostPostano: Petak, 30 Ožujak 2007

Vjetar je malo razbucao ceradu, ali u biti to je to:

Image

Image

Image

::db::Offline
Naslov:   PostPostano: Utorak, 03 Travanj 2007

... i strpljenja Smile

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice  
DarkecOffline
Naslov:   PostPostano: Petak, 11 Svibanj 2007

Nakon što sam pročitao prethodne postove, vaše savjete i usporedio sa svojim iskustvom odlučio sam nešto poduzeti. Napravio sam čeku iliti zaklon kako ga ja zovem. I to mobilni!
Naravno koristio sam daske od paleta. Želio sam oblik indijanskog šatora, dovoljno laganog da ga mogu prenijeti bilo gdje bilo kad i da bude sklopiv da mi bez natezanja stane u bunker mog Golfa. Sjetio sam se jedne reportaže o našem profesionalnom fotografu divljine, imao je takvu opremu ali profesionalnu. Ovaj moj patent koštao me manje od 50kn.
Prvo sam složio vrh zaklona koji čvrsto drži cijelu strukturu, a sastoji se od 3 osnovice za noge koje su međusobno postavljene u čvrstom prostornom rasporedu pomoću trokutastih profila.

Image

Cijela stvar je vrlo intiutivna i simetrična, svih šest trokutastih profila ima tupe kutove od 120 stupnjeva. Naravno, koristio sam mali školski kutomjer za iscrtavanje prije izrezivanja. Svuda sam koristio punu širinu dasaka koje sam imao na raspolaganju. Sve je učvršćeno vijcima, pomalo pipkav posao, treba odabrati takav kut pod kojim se noge razilaze na takav način da ima mjesta za fotografa, poslije nema puno mjesta za popravke.

Image

Image

Nakon toga je lako. Noge se nadolje sastoje od segmenata jednakih duljina, ali dovoljno kratkih da stanu u bunker nakon njihovog sklapanja. Jako sam zadovoljan rezultatom. Okvir je vrlo lagan, manje od 5 kilograma, može se nositi pod jednom rukom bez problema sve do željene pozicije.

Image

Zatim se rasklopi, u 5 minuta učvrsti se sa šarafima s maticama, prekrije ceradom i precizno pozicionira. Unutra ima dovoljno mjesta za bešumno istezanje, češkanje i precizno fotkanje sa stalka. Ni kiša ne prodire unutra!

Image

Image

Rezultati su mojoj galeriji, ptice na vodi ne reagiraju na zaklon koji se izgleda dobro uklapa u okolno zelenilo. Uskoro očekujem fotografije sa mladim mlakušama i patkama!

CyberKatOffline
Naslov:   PostPostano: Srijeda, 16 Svibanj 2007

Odlicna ideja, jos bolja realizacija Darkec!

Ja sam konacno pre par dana nabavila maskirnu mrezu (drug mi kupio na nekom vojnom otpadu). Izgleda jako slicno kao ta cerada ali je supljikava na sve strane... i ja sam takodje razmisljala kako to postaviti negde i na sta? Palo mi je na pamet dve stvari (posto nemam kola, nema sile da vucem nesto slicno kao sa slika ^ Very Happy )... ili da prebacim mrezu preko stativa - i on kad se razuvuce na max moze da pravi oslonac slicno indijanskom satoru, ili da nadjem na terenu neke duze grane, da ih povezem kanapom i da napravim nesto slicno. Kad stignem slikacu mrezu da vidite kako izgleda... al na terenu cu je isprobati nazalost tek tamo negde krajem jula (tad idemo na neki prstenovacki kamp na par dana, jer na jedan dan ne mogu da je vucem, preteska je). Neki prijatelji me vec zezaju da kako sam krenula, uskoro ce mi trebati neki crnac da mi nosi svu tu opremu kad krenem u fotkanje Laughing Rolling Eyes

DarkecOffline
Naslov:   PostPostano: Četvrtak, 17 Svibanj 2007

Ovo moje čudo je srednje težine i čvrsto. Dobro si rekla za maskirnu mrežu, ima puno rupa i veća je preglednost, i prozračno je. Samo da nema previše rupa pa da ne skriva dovoljno. Ja pod ceradom postižem preglednost s prednje strane gledanjem pored i kroz fotoaparat.

Pretpostavljam da je mreža vrlo lagana, pa možeš koristiti štapove sa malim rašljama ili ju prebaciti preko postojeće vegetacije.

CyberKatOffline
Naslov:   PostPostano: Četvrtak, 17 Svibanj 2007

Ja sam isto zamisljala da je lagana ali nazalost nije... bas je teska. Te maskirne plocice koje su prikacene na mrezu uopste nisu od platna nego su od plastike... pa mu ustvari vise dodje ko neka supljikava plasticna mushema... a buduci da je mreza jedno 2x2 metra, bas je glomazna i teska.. al smislicu vec nesto. Pozdrav!

RIZAOffline
Naslov:   PostPostano: Ponedeljak, 18 Lipanj 2007

Dragec cestitam na trudu oko izrade sklonista...ako hoces da ti bude lakse za nositi..imas u pevecu za 59 kuna sator "iglu "maslinasto zeleni...cca 2 kg podignes ga za minutu ...izbusis rupu za objektiv i fotkas...ako ga neko i ukrade nije neka steta..a sacuvati ce ti kicmu Smile

DarkecOffline
Naslov:   PostPostano: Utorak, 19 Lipanj 2007

Mislio sam na tu opciju prilikom tegljenja Smile

Problem mi je visina "iglua" jer sam dvometraš, a osim toga ponekad želim slikati preko visoke trave ili trske koja zna biti visoka 1,5 pa do 3 metra.
Osim toga "iglu" ima ravan pod pa ga ne mogu postaviti na kosinu ili na vodenu obalu, potrebno mi je nešto fleksibilno, što moj "izum" jest.
Iako je ponekad težak, niti jednom ga nisam morao nositi više od 100m od auta, za sada.
Rezultati su zadovoljavajući, slikao sam neke plašljive ptice na 3m udaljenosti.

Hvala na komentaru.

DarkecOffline
Naslov:   PostPostano: Srijeda, 02 Siječanj 2008

Ej, RIZA!

Gledam tvoj "mokar" plutajući zaklon u jednoj od galerija i već neko vrijeme planiram konstruirati plutajuću platformu, mali pontonac. Nisam ti ja za predugo namakanje u hladnoj vodi. Nego zanima me kamuflažni pokrov, od kakvog je to materijala? Ona moja cerada nebi bila dobra, strašila bi ptice?

RIZAOffline
Naslov:   PostPostano: Srijeda, 02 Siječanj 2008

pokrov je napravljen od jutenih niti upletenih u mrezu......rasplitao sam stare vrece od jute i bojao ih raznim bojama za tkaninu...kakav nered Smile....kombinacijom smedjih i zelenih dobijas razne nijanse....dugotrajan i mucan posao....ali se isplati....jednostavnija verzija je nabaviti staru vojnu maskirnu mrezu.....ali se brzo raspadne ako se puno zavlacis po granjima nije dugog vijeka....uglavnom je bitno da nije nesto zatvoreno nego prozracno kao krosnja.....u zatvorenim zaklonima je losa vidljivost a kroz mreze vidis na sve strane......ako mislis na tome lezati i fotkat bitno je da imas pojas za spasavanje jer ako se prevrnes sa mozes zaplesti u mrezu i nedaj boze utopiti!!!!! zato oprez....ja nikako nisam za tu komotniju verziju....iz bezazlenog fotkanja se zacas dogodi nesreca....prije nego sto pokrijes obavezno dobro ispitaj plovnost i stabilnost platforme......racunaj da platformu vjetar vrlo lako nosi na sve strane a nemas mogucnost upravljanja....na pisao sam toga svasta ako te jos sta zanima slobodno pitaj....

DarkecOffline
Naslov:   PostPostano: Četvrtak, 03 Siječanj 2008

Dobro si to napisao, sve ću testirati malo po malo, stabilizatori su obavezni. Neću izlaziti na vodu po vjetru, ako uopće prođe test plovnosti.

Mislim da ću samo malo izbušiti ceradu, neće biti čvrsto privezana za platformu, tako neću biti uhvaćen u "mreži", a dobiti ću bolju vidljivost. Zamišljam blaži oblik kamuflaže, naljepit ću ju, vidjet ćemo...

Hvala na savjetima!

spavlekOffline
Naslov:   PostPostano: Ponedeljak, 17 Ožujak 2008

Vidim da navodite linkove pa se pridružujem još jednim s opremom, jedan od najvećih web-shop-ova u EU, ima i mobilnih skrovišta:
https://www.isarfoto.com/cms.php/_255/en/0/Home.html

DarkecOffline
Naslov:   PostPostano: Ponedeljak, 14 Rujan 2009

Od prijateljice sam dobio dolje navedeni forward sa NEWS grupe hr.rec.fotografija.binaries, dečki se nisu još sami pohvalili na formu, što ću to ja učiniti za njih:

Slobodan sam objaviti radosnu vijest da se može pogledati 5 minutni videoklip o najboljem poznavatelju ptica u Hrvata Ivici Loliću -loli (koji ih usput i slika), te najboljem fotografu ptica Marku Matešiću RIZI (koji je usput i ljubitelj ptica). Možete vidjeti pripremu i opremu za fotolov (komandosi su nula za njih), način fotkanja, te nekoliko fotki sa samog fotolova. A da nije sve tako idilično pokazuje i sam kraj videoklipa, kojeg ne preporučam onima slabijeg srca i djeci ispod 12 godina (hrabriji neka pojačaju ton do kraja) LINK: http://www.youtube.com/user/vipe1962#play/all/uploads-all/0/uqmJHt92qo0

VesnaZOffline
Naslov:   PostPostano: Ponedeljak, 14 Rujan 2009

Svaka čast na volji, strpljenju i fizičkoj izdržljivosti.
Po kvaliteti njihovih fotki se vidi da je u to uložen veliki trud i da to ne može svatko.

Prethodni postovi:     
Forum(o)Bir:  
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Započnite novu temu   Odgovorite na temu
Prethodna tema Printable version Privatne poruke Sljedeća tema