Izlet na Ormoško jezero i Ormošku lagunu (SLO), subota 4.2.2017.

posted in: Događanja, Vijesti | 0

Udruga BIOM u subotu, 4.2.2017. povodom Dana močvarnih staništa organizira izlet na Ormoško jezero kraj Varaždina. Tijekom izleta promatrat ćemo velika jata ptica koja trenutno na njemu zimuju. Nakon promatranja ptica, posjetit ćemo Prirodni rezervat Ormošku lagunu u Sloveniji, gdje ćemo također promatrati ptice, ali ćemo moći vidjeti i vodene bivole koji se koriste za održavanje lagune.

Plan nam je sljedeći:

– Okupljanje ispred Pošte na Glavnom kolodvoru i polazak autima u 8:00.
– Vožnja preko Slavonske avenije prema Varaždinu.
– Kratka pauza na benzinskoj postaji INA Novi Marof istok.
– Dolazak na Ormoško jezero, razgledavanje jezera i promatranje ptica.
– Pauza za ručak u Pizzeriji 4M u Petrijancu.
– Sastanak s kolegama iz Slovenije i razgledavanje Prirodnog rezervata Ormoška laguna u Sloveniji. Alternativno u tom periodu postoji mogućnost obilaska Varaždinskog jezera.
– Ponovno okupljanje u popodnevnim satima i povratak za Zagreb, gdje bismo trebali stići u predvečerje.

Putujemo osobnim automobilima i zato sve zainteresirane molimo da ispune ovaj kratki upitnik. Te su nam informacije potrebne kako bismo osigurali prijevoz za svakoga. Plan je da se putnici ravnomjerno podijele po autima te tako podijele troškove puta, koji bi trebali ispasti 40-60 kn, ovisno o broju ljudi i raspoloživih automobila. Zato vas molimo da upitnik ispunite najkasnije do četvrtka navečer kako bismo u petak mogli organizirati aute.

Iako krajem tjedna najavljuju zatopljenje, i dalje je zima te se obucite toplo i slojevito. Također ponesite odgovarajuću obuću jer ćemo hodati ili po snijegu ili po blatu. Grickalice i tekućina su također dobrodošli, kao i nešto konkretnije ako ne želite ručati u pizzeriji. Pogledajte jelovnik i odlučite.

Ukoliko netko ima dalekozor neka ga ponese, a svi oni koji ga nemaju a htjeli bi promatrati ptice neka to napomenu u gorenavedenom upitniku pa ćemo nastojati osigurati dovoljan broj dalekozora za sve.

Također obavezno ponesite osobnu iskaznicu ukoliko se želite pridružiti razgledavanju Ormoške lagune.

Izlet organiziramo za članove Udruge BIOM, a ako to još slučajno niste, lako možete postati prateći upute na ovoj poveznici.

Svi zainteresirani za dodatna se pitanja mogu javiti na milos.martinovic@biom.hr ili na 01/410 0018 do petka (3.2.2017.).

Izlet se organizira u sklopu projekta “Ptice oko nas” financiranog od strane FZOEU.

Udruga BIOM

31285568743_1d8cdcae28_o

31238476834_e7cd85694f_o

 

Vezane vijesti

Leave a Reply