LIKE-ajmo sove ušare

Prirodoslovni muzej Rijeka Vas srdačno poziva na večernji program LIKE-ajmo sove ušare i ostale noćne letače koji se održava u Rijeci, 7. rujna 2019. (subota), s početkom u 19 sati.

Noć sova ušara organizira se u sklopu projekta LIKE – Living on the Karst Edge, s namjerom prenošenja najnovijih spoznaja vezanih uz vrste obuhvaćene projektom, posebice sovu ušaru, no doznat ćete više i o drugim vrstama koje žive na stijenama kraškog ruba i dijele ovo zanimljivo stanište s njom.

PROGRAM:
19.00 sati: edukativne radionice za djecu i nagradna igra LIKE-ajmo sove ušare i ostale noćne letače
20.00 sati: predavanje LIKE-ajmo sove ušare i ostale noćne letače
20.30 sati: vođena zvučno-scenska potraga za noćnim letačima u parku Nikole Hosta*
Tijekom edukativnih radionica, posjetitelji će istražiti i otkriti razne muzejske predmete i preparate vezane uz noćne letače. Također će moći sudjelovati i u edukativnoj (ujedno i nagradnoj) igri Muzejska potraga za noćnim letačima u kojoj će otkriti tajnovite zanimljivosti. U večernjim satima će se održati zanimljivo predavanje o vladarima noćnog neba s naglaskom na sove, šišmiše i kukce. Nakon sumraka, posjetitelje očekuje vođena zvučno-scenska šetnja parkom nadomak Muzeja gdje će upoznati letače koji žive na našem području. Otkrit ćemo zašto su uopće neke životinje aktivne noću, kako se i zašto glasaju, na koji način proizvode zvukove i slično.

Napomene:
program se odvija u Rijeci, 7. rujna 2019., od 19 sati, u Muzeju i u obližnjem parku
namijenjen je djeci, mladima, odraslima, obiteljima, široj javnosti i zaljubljenicima u prirodu
uz djecu je nužna prisutnost roditelja/pratitelja tijekom cijelog programa (jedne osobe)
program je besplatan, te nije potrebna najava dolaska
*u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radionice i predavanje će se održati u Muzeju, ali će izostati vođena šetnja parkom
voditelji: djelatnici Prirodoslovnog muzeja Rijeka

Vezane vijesti

Leave a Reply