Otvorene promatračnice za ptice na delti rijeke Neretve

posted in: Događanja, Vijesti | 0

Protekli su tjedan otvorene dvije promatračnice za ptice u dolini Neretve.

 

 

Njima se na ovom području po prvi puta na regionalnoj razini simbolično ističe važnost turizma promatranja ptica te promocije zaštite i očuvanja prirode. Jedna od promatračnica nalazi se uz ušće Neretve, fokusirana na ptice koje ušće koriste kao hranilište, dok se druga nalazi uz sami ornitološki rezervat Pod Gredom, pored mjesta Vid, s pogledom na trsku.

 

 

Postavljena infrastruktura inicijativa je Javne ustanove “Priroda dubrovačko-neretvanska” koja je promatračnice izgradila sredstvima zajma Svjetske banke u sklopu Projekta integracije u EU Natura 2000 (NIP).

Na samom ušću imat ćete prilike svjedočiti vrstama kao što su mali vranac, žličarka, čaplje, čigre, pozviždači i drugi ćurlini te brojne druge, dok će vam pogled na trsku pružiti mogućnost da promotrite trstenjake, brkatu sjenicu, štijoke, guščarice i druge. Osim toga, veliko je blago ovog područja mogućnost promatranja i kamenjarskih vrsta kao što su brgljez kamenjar, mrka sjenica, jarebica kamenjarka, zmijar…

 

 

 

I ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje ptica i prirode da posjete promatračnice i svjedoče bogatstvu kojim dolina Neretve obiluje!

 

 

Preuzeto s: Udruga BIOM | Otvorene promatračnice za ptice u delti rijeke Neretve

Vezane vijesti

Leave a Reply