Put bijele rode – predstavljanje Antologije natječaja za haiku na temu „bijela roda“ i etno koncert u Donjoj Kupčini

posted in: Događanja, Vijesti | 0

JU Zeleni prsten Zagrebačke županije pozivaju vas u Donju Kupčinu – selo roda Zagrebačke županije, na predstavljanje Antologije natječaja za haiku na temu „bijela roda“ i etno koncert.

Od 18 sati svi posjetitelji će moći razgledati vrlo zanimljiv Zavičajni muzej Donja Kupčina, saznati kako se nekad živjelo na tom području, ali i degustirati hranu koju su nekad jeli naši stari.

Antologije natječaja za haiku na temu „bijele rode“ sadrži najbolje radove s međunarodnog natječaja na temu „bijela roda“ u tri kategorije; međunarodni natječaj na engleskom jeziku, natječaj za učenike osnovnih škola na hrvatskom jeziku i za odrasle na hrvatskom jeziku. Konkurencija je bila jako velika, na natječaj je pristiglo je 776 radova iz 38 zemalja a da li je međunarodni žiri odradio dobar posao, procijeniti sami.

Svim stanovnicima Donje Kupčine, koji na svojim kućama ili gospodarskim objektima imaju gnijezdo bijele rode JU Zeleni prsten dodijelit će zahvalnice u znak zahvale za višegodišnju brigu i očuvanje te strogo zaštićene vrste.

 

Vezane vijesti

Leave a Reply